Otokar, cea mai mare companie cu capital privat din industria de apărare turcă, a prezentat vehiculul său blindat, cu roți, care beneficiaza de o tractiune 8×8, ARMA 8×8 și turelă de calibru mediu, controlabila de la distanta, sistemul MIZRAK (RCT), la una dintre cele mai mari expoziții de apărare și a tehnologiilor defensive pe deplin integrate ale Europei, oferind produse: terestre, maritime și aeriene, din Londra, DSEI, între 15 și 18 septembrie.

Otokar, principalul furnizor al Forțelor militare și de securitate Turcești pentru vehiculele tactice cu roți, a participat la DSEI 2015, si a prezentat ARMA 8×8, vehicul său blindat pe roți cu sistem MIZRAK-30, cu turelă controlată de la distanță (RCT) de calibru mediu, la standul său din Pavillion N9, sectiunea “Turcia”.

Ca și companie a Groupului Koc, cel mai mare conglomerat din Turcia, Otokar crează noi forme de design și produce diferite tipuri de vehicule blindate tactice cu roți și pe șenile și sisteme cu turelă pentru industria de apărare. Directorul General Otokar Dl. Serdar Gorguc a spus: “Otokar, în afară de faptul ca este principalul furnizor pentru forțele militare și de securitate turcești, de vehicule tactice cu roți, servește 50 de utilizatori finali diferiți in aproape 30 de țări și este listat ca și producător pentru NATO si ONU. Astăzi peste 29 000 de vehicule militare Otokar sunt în funcțiune în multe părți diferite ale lumii, cu o performanță remarcabilă.

Cred DSEI este o mare oportunitate de a ne intalnii împreună cu utilizatorii noștri existenți și potențiali, pentru a asculta cerințele lor și pentru a căuta oportunități suplimentare pentru a servi nevoile lor viitoare.” Afirmând că Otokar este considerată ca fiind una dintre cele mai sofisticate uzine de apărare de teren în întreaga lume și oferă armatelor moderne, vehicule tactice de ultima generatie în diferite configurații, domnul Gorguc adaugă “Capabilități de proiectare, testare, dezvoltare, și producție sub o singură umbrelă diferențiază foarte mult compania Otokar printre rivalii noștri și suntem extrem de încântați să vedem că, obiectivitatea noastră intensă în afaceri este apreciată de clienții nostri. ”

Cu o gamă largă de vehicule tactice blindate de la 3/4 de tone la 65 de tone în ambele echipari, roți & șenile, vehiculele blindate tactice Otokar funcționează în mai multe condiții extreme, climatice și geografice în diferite parți ale lumii și capacitățile lor de luptă sunt dovedite în situații de luptă reale în zonele de risc ridicat. Astăzi vehiculele militare Otokar sunt implementate la nivel global în diverse operațiuni sub steaguri ale ONU și NATO. Otokar este, de asemenea, prim contractor al celui mai mare program de sisteme terestre al Turciei, Principalul Proiect Național Turcesc, Tancul de Razboi, Altay.

ARMA: Noua generație de vehicul modular blindat cu roți 8×8

Otokar a prezentat ARMA 8×8 la DSEI; noua generație de vehicul modular multi-roți cu caracteristici superioare tactice și tehnice. Datorită mobilității superioare, protecției crescute anti-mine de teren și balistice, opțiunilor de integrare pentru sistemul de arme de calibru mediu si mare; ARMA este capabil să servească armatele moderne în operațiunile de pe câmpul de luptă real, de menținere a păcii și cu relief uman, pe cele mai dificile terenuri și condiții climatice. ARMA 8×8, este disponibil în diverse tipuri de configurații, cum ar fi transportor de trupe, vehicul de lupta pentru Infanterie, vehicul de sprijin in caz de incendiu, vehicul de apărare aeriană pe rază scurtă si medie, transportor Mobil de arme, vehicul de comandă și control cu capacitate amfibie opțională. ARMA este potrivită pentru integrarea diferitelor sisteme de arme, de la ansamblu de lupta cu mitraliere ușoare, până la tun de calibru mediu de 25-30 mm și tun de 105 mm. ARMA 8×8, varianta expusă la DSEI are o greutate de 26,000 kg,greutate gata de lupta, și este capabil să transporte 13 de persoane, inclusiv conducătorul vehiculului și comandantul și este C-130, (transportabil pe cale aeriană) în configurația standard.

Mizrak, sistemul de turelă de calibru mediu controlată de la distanță (RCT)

Otokar, de asemenea, a prezentat sistemul de turelă controlată de la distanță, MIZRAK-30, proiectat în 2011. Acesta este controlat de un artilerist și un comandant așezat în interiorul vehiculului sub armură. Străpungător de blindaj, exploziv puternic, și toate celelalte tipuri de muniție disponibile pentru tun pot fi utilizate. MIZRAK-30 are cea mai recentă generație de arhitectură a sistemului de control digital al armelor de foc având axă-dublă stabilizată în mod independent, și pentru luarea in vizor a țintei desemnate de catre comandant si artilerist, sunt utilizate mijloace de cea mai mare performanță, respectiv cameră termică, camera CCD și o sfera cu laser de cautare ca dotare utilă cu funcția de urmărire a țintei.